Domagojevi gusari -> na maratonu ladja >>> 2009

 

12. maraton lađa – 8.kolovoza 2009.g.

LAĐARSKA DOGAĐANJA

 

1.kolovoza u Opuzenu su održane utrke za izbor startnih pozicija na maratonu lađa. Nastupilo je 37 ekipa sudionika ovogodišnjeg maratona lađa od kojih naše dvije: prva postava i mladi koji su ujedno i najmlađi maratonci s prosjekom godina -15.  Prva postava osvojila je drugo mjesto čime smo premašili naša ovogodišnja očekivanja. Uz pehar za drugo mjesto dobili smo i večeru u restoranu Adria u Metkoviću. Po završetku vožnji pristupilo se dodjeli pehara i izboru startnih pozicija.

U pripreme za maraton krenuli smo negdje krajem lipnja. Nedostatak veslača naša je stara boljka tako da smo zbog obveza kompletni odradili tek nekoliko treninga a samim time nismo niti imali velikih ambicija na maratonu. Generacija dvadesetogodišnjaka, koja je odradila nekoliko maratona raspala se i za sada nemaju interesa za maraton. Mlađa ekipa koja je nastupila na maratonu postigla je odličan rezultat s obzirom da su najmlađi maratonci. Dobre pripreme bile su im u ligi mladih lađara gdje su se kalili  i u svojoj kategoriji osvojili su drugo mjesto. Mlada posada Pruda postigla je izvrsno 12.mjesto.

12.maraton lađa održan je 8.kolovoza 2009.godine a po prvi put pobijedila je posada Gusara  iz Komina. Kominjani su pod trenerskom palicom proslavljenog kajakaša Ivana Šabjana naporno trenirali od početka godine. Iako nisu sjajno startali, uspjeli su na kraju u Crnoj rijeci, prestići Donjane donje i stići do velikog štita Kneza Domagoja. Po prvi put medaljom se okitila i trećeplasirana ekipa Marko Markota iz Rogotina iako im je ovo tek treći maraton i nastupaju pod imenom i u spomen na svog tragično preminulog prijatelja. Nastupilo je ukupno 39 ekipa od kojih 33 u konkurenciji (poredak maratona lađa) koliko je bilo istih lađa i šest ekipa van konkurencije među kojima je bila i ekipa kluba navijača Dinama pod nazivom „Plavo srce za Klaićevu“ a svojim nastupon na maratonu u sklopu humanitarne akcije prikupljali su novac za pomoć malim pacijentima Dječje bolnice u Zagrebu. Na kraju trima prvoplasiranim ekipama pripali su mali štitovi u trajno vlasništvo i novčane nagrade. Veliki pobjednički štit Kneza Domagoja pobjednicima maratona uručio je predsjednik RH Stjepan Mesić. Ekipi Pruda uručen je  pokal "Ivan Šprlje" za fair-play na maratonu lađa 2008.godine. Po završetku službenog dijela programa, fešta se nastavila uz nastup Marijana Bana i skupine Feminem. U Vidu na parkiralištu stiglo je 11 lađarskih posada: Domagojevi gusari 1 i 2, Veterani IV.brigade, Klub navijača BBB-Plavo srce za Kalićevu, Jerkovac, Bjelovar, Sisak, Primorsko-goranska županija, Metkovke, Sveti Nikola 1 i 2  gdje se feštalo uz iće i piće.

 Popis veslača i članova ekipe:

Domagojevi gusari-Vid: Augustin Brnas, Ante Bukovac, Ivica Glavinić, Mate Glavinić, Leo Ilić, Hrvoje Manenica, Branko Markota, Željko Markota, Mario Marušić, Cvito Matić, Miro Matić, Josip Pejar, Ante Ramić, Andrija Ramić, Ranko Šiljeg, Andrija Šutalo, Mate Volarević, Ante Vučić, Nedo Vučić.

Domagojevi gusari-mladi: Dragan Brnas, Josip Boras, Ivan Komazin, Ante Matić, Mirko Medak, Žarko Markota, Hrvoje Marušić, Jure Parmać, Ivan Suton, Marin Suton, Vlado Ramić, Kristijan Šiljeg, Vinko Šiljeg, Mateo Vidović, Vinko Volarević, Ivan Vučić.

 

 

 

 

FOTOGRAFIJE:

 

Događanja 2009:

 

mapa weba   ---   impressum

© www.vid.hr