Domagojevi gusari -> 2014  >>> 9.maraton posavskih šiklji 2014

 

Sisak-9.veslačku utrku posavskih čamaca-Šiklji 2014

Prigodom Sv. Mihovila, u sklopu 16. Mihovilskih susreta u Crncu, u subotu, 4. listopada 2014. godine, Zajednica sportskih udruga Grada Siska s tehničkim organizatorima: Ronilačkim klubom “Sisak”, Kajak kanu klubom “Odra“, UDVDR – klubom “Vrbina” i Udrugom lađara “Sisak” organizira 9. veslačku utrku sisačkih čamaca – Šiklji 2014.

Start utrke je ispod Mosta Gromova na rijeci Kupi, a cilj je ispod mosta u Crncu na rijeci Savi.

- See more at: http://mojsisak.com/u-subotu-utrka-siklji-2/#sthash.mYSMyx3L.dpuf

Prigodom Sv. Mihovila, u sklopu 16. Mihovilskih susreta u predgrađu Siska Crncu, u subotu, 4. listopada 2014. godine održan je 9.maraton posavskih čamaca-šiklji.  Start utrke bio je ispod Mosta Gromova na rijeci Kupi, a cilj ispod mosta u Crncu na rijeci Savi. Sudjelovalo je 14 muških posada: Sisak 3 ekipe, Šarengradska ada 2 ekipe, Domagojevi gusari 2 ekipe, UL Crni put 2 ekipe, UL Jerkovac, Ilok te još tri ostalih uz tri ženske posade (dvije ekipe Metkovki i jedna Siska). Ukupna dužina staze je oko 10 km. Domagojevi gusari prošle godine su osvojili prvo mjesto na ovoj utrci kao i prvo mjesto na nedavnoj utrci u Letovaniću. Ovaj put već od starta imali su dva peha, sudare sa trećom ekipom Siska i poslije našom drugom ekipom zbog čega su već na početku imali veliki zaostatak koji nisu uspjeli nadoknaditi do kraja. Poredak 1. UL Sisak I, 2.Šarengradska ada I., 3.UL Sisak II, 4. Domagojevi gusari 1, 5.Crni put...10.Domagojevi gusari 2...

Prve tri ekipe su inače sa šikljama srasle jer im je to domicilno plovilo te su imale prilike i trenirati u njima, dok su naši veslači u šiklji bili tek na dan utrke tako da je za nas i ovaj rezultat odličan u ovoj konkurenciji.

Utrku su organizirali Zajednica sportskih udruga Grada Siska s tehničkim organizatorima: Ronilačkim klubom “Sisak”, Kajak kanu klubom “Odra“, UDVDR – klubom “Vrbina” i Udrugom lađara “Sisak”.