Domagojevi gusari -> foto -> foto 2014  >>> Letovanić, 8.utrka kupskih čamaca

 

8.utrka kupskih čamaca-Letovanić 2014

24.8.2014.- Unatoč promjenjivim vremenskim uvjetima, ovog vikenda uspješno je održana još jedna kulturno-sportsko–turistička manifestacija „Letovanić, selo pokraj Kupe“ u organizaciji Turističke zajednice Općine Lekenik i udruga iz Letovanića i Lekenika. Subotnje natjecanje u starim športovima odgođeno je zbog kiše, ali se u jutarnjem terminu 30-tak ribolovaca nadmetalo se u ribolovu na drveni štap.

Nedjeljni program odrađen je po programu, a najviše zanimanja privukla je 8. Utrka čamaca Stari Brod – Letovanić. 11 četveročlanih posada startalo je 5,5 km dugu utrku iz Starog Broda, a prva u cilj stigla je posada Domagojevih gusara iz Vida kraj Metkovića. Oni su prvi kilometar bili drugi u poretku iza Udruge sisačkih lađara, no nakon prestizanja u sjajnom dvoboju, više nisu ispuštali prvo mjesto. Drugo i treće mjesto osvojili su sisački lađari, a četvrta je bila druga posada Domagojevih gusara. Stotine posjetitelja u cilju pozdravili su sve posade, a načelnik Općine Lekenik Ivica Perović sa suradnicima i dožupan Ivan Nekvapil podijelili su nagrade najboljim posadama.

U nedjelju je još u sklopu Bartolova održana procesija do kapele Sv. Bartola na Letovanskom Vrhu te sv. misa. Nakon mise, kod kapele, Udruga vinogradara Sv. Bartol tradicionalno je ponudila degustaciju vina sa Letovanskog vrha. Zabavnim program i sve ostale aktivnosti posjetilo je više tisuća posjetitelja. (tekst TZ Lekenik)

Naši gusari nastupili su u sastavu: pobjednička postava: Ante Matić, Ivan Kuran, Boško Šutalo i kormilar Vinko Volarević (prvo mjesto (kao i 2012.g.) dok je juniorska postava: Vinko Popović, Marko Bebić, Domagoj Šutalo i kormilar Miro Matić.

[Click to enlarge image]

[Click to enlarge image]

[Click to enlarge image]

[Click to enlarge image]

[Click to enlarge image]

start utrke borba za 1.mjesto utrka
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
Vid pobjednici

dodjela nagrada

prve tri posade

nagrada pobjednicima