www.vid.hr

 

3.GUSARSKA NOĆ U VIDU?

 

Poštovani sumještani,

 

Ove godine obilježavamo mali jubilej, 45 godina vidonjskih gusara, tradicija kakvu nema nitko. Tim povodom planirana je mjesna fešta GUSARSKA NOĆ kakvu smo uspješno održali 2012. i 2013.godine i koje su izvrsno prihvaćene od mještana. Prisjetimo se i 30.obljetnice 2005.godine kada smo zajedno feštali na Velikoj rivi što je jedna od najvećih fešta do sada u mjestu.

Prije pet godina, obilježavajući 40.obljetnicu pripremali smo se za Gusarsku noć koja je otkazana zbog tragičnog događaja u mjestu. Jubilej smo ipak proslavili uz snimanje milenijske fotografije.

U ovoj jubilarnoj 45.obljetnici planirali smo održati 3.GUSARSKU NOĆ u Vidu. Nepovoljna situacija oko pandemije coronavirusa i ograničenja koja idu s tim pri organizaciji skupova i manifestacija a najviše nedostatak financijskih sredstava nagnala nas je da ovu feštu odgodimo za narednu godinu.

U planu je izrada monografije o vidonjskim lađarima u proteklih 45 godina koju bi (ako se "da ruke" u pripremi materijala) izdali dogodine. Pa eto prilika svim bivšim gusarima, onih s "gusarenja" od 1975. do Domovinskog rata kao i sudionika maratona lađa da se pomognu prikupljanjem fotografija (posebno s "gusarenja") i kroz pisane materijale svojih dogodovština. Ako ne bude pomoći u tom vidu, unatoč trudu i želji autora, monografija će ostati samo pusta želja.

Nadamo se da će te podržati ovu ideju a za prijedloge smo otvoreni putem maila ili knjige gostiju.

Plakat iz 2013.g.: